HTML

Quitbit - ezzel szokj le a cigiről

2014.05.17. 23:16 apollo18

A Quitbit öngyújtó segítségével nyomon követheted a dohányzási szokásaidat, az alkalmazás pedig segítséget nyújt a céljaid elérésében.

De tulajdonképpen mi is az a Quitbit?

A Quitbit egy okos öngyújtó és a hozzá tartozó alkalmazás a telefonra. Bizony, ilyen világban élünk, ma már minden kütyüből van ’okos’ változat, legyen az telefon, tv, zár, hűtő, mikro, sütő vagy akár az öngyújtó. A Quitbitnek van egy kijelzője, amin információkkal lát el, ezzel elősegítve a bölcsebb döntéshozatalt. Fokozatosan visszavehetsz a dohányzásod üteméből, beállíthatsz egy saját tervet, és személyre szabhatod, hogy mikor és hogyan működjön az öngyújtó, így könnyebben elérheted a célodat.

A Quitbit egy fűtőelemmel gyújtja meg a cigarettát, hasonlóan egy autós szivargyújtóhoz és számol minden egyes meggyújtott szálat. A kijelzőn láthatod, hogy mennyit szívtál aznap és mennyi idő telt el az utolsó szál cigi óta.  

quitbit.jpgAz utolsó elszívott szál óta eltelt idő (bal) és a Quitbit fűtőeleme felhevült állapotban (jobb)

Az eszköz Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonodhoz. Az alkalmazást használva lehetőség van beállítani leszokási célokat és kikalkulálja mennyi pénzt spóroltál meg az el nem szívott szálakkal. Letilthatod az öngyújtót, ha elérted a napi maximum tervezett szálszámot. Továbbá lehetőség van a fejlődésed megosztására az ismerőseiddel Facebookon és Twitteren.

article-2627110-1DCD7A0F00000578-654_634x359.jpgA kijelzőn az aznap elszívott szálak száma

A Quitbit csapatot négy fiatal alkotja: Ata, Kuji, Fred és Pete. Rendkívül sok tervezés, elemzés és kutatás áll mögöttük, több működő prototípust összeraktak már, dolgoznak az iOS és Android alkalmazásokon és elkezdték a gyártást kis tételben. Ám az ötlet végrehajtásához támogatásra van szükségük. A manapság nagy népszerűségnek örvendő módszert választva, ők is adományt gyűjtenek a projektjük megvalósításához az interneten. Bárki a világon adományozhat nekik pénzt, ami a már kész alkatrészek összeszerelésére, az iOS és Android alkalmazások fejlesztésének befejezésére és a csomagolás-szállításra lesz felhasználva. Céljuk 50.000 dollár összegyűjtése, amiből több mint 30.000 már összejött. A megrendelések első kiszállítását 2014 decemberére tervezik.

Ha szeretnéd, hogy az ötletük megvalósuljon és a kezedben tarthass egy ilyen kütyüt, te is támogathatod őket.

 

Támogatom a Quitbit projektet!

 

 

Műszaki adatok:
Méret: 67 x 43 x 10 mm
Akkumulátor: Tölthető Lítium Polymer; normál használat mellett egy hétig bírja
Tömeg: 72 g
Kapcsolat: Bluetooth 4.0
Kompatibilitás: iOS 5 (vagy újabb verzió), Android 4.3 (vagy újabb verzió)

komment

Címkék: okos eszköz találmány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása