HTML

Skylock - az intelligens lakat

2014.05.20. 22:41 apollo18

Skylock-1.jpg

A Skylock egy intelligens lakat lopásjelző rendszerrel, ami értesítést küld a telefonodra bluetooth-on vagy wifin keresztül, ha valaki huzamosabb ideig hozzányúl a lakatodhoz (pl. megpróbálja ellopni a bringát). Ez azért nagyszerű, mert nemcsak a lakat önmagában őrzi a biciklit, hanem a tulajdonosának is ’szól’, ha gond merülne fel.

A lakatot kinyithatod a telefonodon lévő alkalmazással, de az is elég, ha közvetlenül mellette tartózkodsz (telefonnal felszerelkezve), ilyenkor ugyanis magától kinyílik. Harmadik megoldás, ha beütöd a kódot az érintőgombokon. Továbbá lehetőség van beállítani, hogy családtagok, barátok (és telefonjuk) közelléte esetén is kioldjon a lakat. Ez tulajdonképpen arra jó, ha kölcsönadod a bringádat, nem kell odamenni neked is, a telefonnal egyszerűen el tudod intézni.

A beépített gyorsulásmérőnek köszönhetően érzékeli az azonnali megállást – ilyen lehet például, ha felborulsz a biciklivel, vagy még szerencsétlenebb esetben elüt egy autó –, ez esetben rákérdez a telefon, hogy minden rendben van-e. Ha az általad beállított időkereten belül nem reagálsz, értesíti a mentőket.

A Skylock-ban található egy beépített napelem, ami újratölti az akkumulátort, így kevesebbet kell aggódnod a lakatod miatt és több időd jut tekerni. Egy órányi napfény elegendő egy egész heti működéshez. 

Skylock.jpg

komment

Címkék: iphone okos eszköz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása