HTML

Fából készült bogár

2014.05.13. 15:55 apollo18

wooden-volkswagen-beetle.jpg

Momir Bojic, egy nyugalmazott Volkswagen dolgozó, 72 héten keresztül építette álmai autóját, felesége segítségével. A remekmű pedig egy 1975-ös Volkswagen Beetle modell, azaz egy ’bogárhátú’ teljesen fából! Momir egy piacon vette az öreg bogarat, majd eltávolította az ajtókat és a tetőt, az alvázat pedig lecsupaszította. Fából készítettek el mindent, a teljesség igénye nélkül: lökhárítót, pedálokat, dísztárcsákat, visszapillantókat, kormányt, csomagtartót, műszerfalat, és a rádiót is. Sőt még az ablaktörlők is fából vannak.

002564bc674513fd3ab233.jpg

Az ezernyi apró, körömméretű darabka tölgyfából készült, és a facserepes tetők hatását kelti, amik gyakoriak Momir szülőföldjén, Bosznia-Hercegovinában. Minden kis cserépdarabka egy folyamat részese volt - mielőtt felhelyezték volna az autóra -, mely során számos eljárást hajtottak végre rajtuk, kezdve a kivágástól egészen a lecsiszolásig.

Akármerre jár, mindenhol hatalmas figyelmet kap.

33bmk2w.jpg654y9y.jpg

Momir már tervezi a következő projektet, ami egy sportautó lesz és természetesen ezernyi fadarabka fogja borítani.

komment

Címkék: egyéb autó art

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása